MONŠTRUM

( 33 x )
monstrum FK web

Martin Snopek

7 min.

  • Slovensko

2018

PROJEKT 100

filmový klub Otáznik - kino Junior Levice
Vstupné 3,-€ a 5,-€ bez preukazu FK

Predfilm filmu POSLEDNÝ AUTOPORTRÉT

Film rozprávaný pomocou čiernobielych linorytov.

 

Monštrum je príbeh o manipulácii mocných s našimi životmi. Príčina a následok sa valia dole kopcom, naberajú na objeme, drvia všetko, čo sa im dostane do cesty. Ľudské životy sa končia len preto, že stoja v ceste pohrome. Valiaca sa guľa je za okamih tak obrovská, že ľuďom dokonale zakryje výhľad. Už nevidno, kto na vrchole kopca ťukol nohou do malej guličky.

Martin Snopek (1974)

V rokoch 1993-1999 študoval na FTF VŠMU odbor Animovaná tvorba. Film Posledný autobus, ktorého je spolurežisérom s Ivanou Laučíkovou, získal hlavnú cenu Grand Prix na festivale animovaných filmov v Stuttgarte. Tento film rovnako získal aj Grand Prix na prestížnom svetovom festivale krátkych filmov vo fínskom Tampere. Tri z jeho krátkych filmov boli distribuované v kinách na Slovensku ako predfilmy. Okrem réžie pracuje ako grafik a učiteľ.
Filmografia:
1995 Kroky, skoky, roky... spoločný film
1997 Drezúra
1998 Havran a líška
2001 Každodenná paša
2006 PIK a NIK
2011 Posledný autobus